© Roman Klochkov

Murga Agrum! draait na tien jaar nog steeds op volle toeren

De Heistse murgafanfare Agrum! bestaat exact tien jaar. Dat vieren de leden vandaag met een groot murgafeest bij CC Zwaneberg. “Dansen is absoluut toegestaan”, luidt het.

Kristof Van Rompaey

Een murga is van oorsprong een Argentijnse straatfanfare. De bezetting van percussie en blaasinstrumenten wordt aangevuld met dansers in bonte kostuums. Vzw Fiëbre, een platform voor Latijns-Amerikaanse cultuur, en de Antwerpse Arenbergschouwburg lanceerden in 2006 een murgatraject met als doel op verschillende plaatsen in de provincie murga’s op te starten, gekoppeld aan een oproep tegen racisme.

Via Cultuurcentrum Zwaneberg zag ook Murga Agrum! het licht. Doorheen de jaren ontwikkelden ze een eigen stijl en gaven de leden een persoonlijke invulling aan het begrip murga. De straatfanfare viert die succesvolle tien jaar dit weekend met Murgabelga II in de Blauwe Zaal bij CC Zwaneberg. Verwacht u aan een swingende mix van balkan-, latino- en klezmerinvloeden, overgoten met een sambasausje.

Murgabelga II gaat van start om 20.30u. Er is nog plaats voor geïnteresseerden. De basisprijs voor een ticket bedraagt 12 euro. “Wie gekleed in groen, zwart en wit – de kleuren van onze fanfare – naar het feest komt, krijgt ook nog een gratis drankje aangeboden”, zegt Gerlind De Roover van Agrum!.

Lees het hele verhaal dit weekend in Gazet van Antwerpen - Editie MechelenMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio