© Joren De Weerdt

BAANBREKERS. De Bie Printing maakt gespecialiseerd drukwerk met UV licht

Wat doe je als zaakvoerder van een bedrijf in een sector die de laatste jaren erg onder druk staat? Ofwel gooi je de handdoek in de ring, ofwel toon je lef en houd je de vinger nauwgezet aan de pols van de vernieuwing. Dat laatste is exact wat Bart en Johan De Bie van De Bie Printing uit Duffel doen.

Kristof Van Rompaey

De Bie Printing is na bijna 95 jaar nog steeds een op en top familiebedrijf. Joseph De Bie startte de drukkerij in 1922 in Lier. Inmiddels staan zijn achterkleinzonen Bart en Johan De Bie aan het roer van een hypermodern bedrijf in Duffel.

Eeuwenlang kon de sector volgens Bart De Bie min of meer op zijn lauweren rusten. "Want drukwerk was zowat het enige tastbare communicatiemiddel", legt hij uit. "Maar sinds de opmars van de technologie namen computers, smartphones en tablets een steeds belangrijkere rol in. Ook internetdrukkerijen, waar je gestandaardiseerde ontwerpen via een online platform kan laten afdrukken aan lage kostprijs, steken steeds vaker de kop op. Daarmee willen we niet concurreren, dus gingen we ons steeds meer toeleggen op allerlei gespecialiseerde drukwerken."

Om dat gespecialiseerd en veredelde drukwerk vliegensvlug tot bij de klant te krijgen, maakt De Bie Printing gebruik van een hypermoderne low energy UV pers. "Het is de meest innovatieve offset drukpers die er momenteel op de markt is. We stelden ze mee op punt samen met de leverancier."

Lees meer over De Bie Printing en andere Baanbrekers in editie Mechelen van Gazet van Antwerpen op woensdag 16 novemberMEER OVER Baanbrekers

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio