© Kristof Van Rompaey

© Kristof Van Rompaey

1 / 2

Unizo verenigt middenstanders tijdens werken

Unizo Heist-op-den-Berg levert inspanningen om handelaars die met wegenwerken worden geconfronteerd te ondersteunen. Vrijdag lanceerden zij hun ideeën daaromtrent tijdens een soldariteitsactie met de Itegemse ondernemers.

Kristof Van Rompaey

Werken voor de deur vormen zonder twijfel een uitdaging voor detailhandelaars en horecazaken die er voor een langere periode mee worden geconfronteerd, zoals dat momenteel het geval is in Itegem. "Alle steunmaatregelen ten spijt, blijven we vaststellen dat de impact van langdurige werken op de rentabiliteit van een handelszaak vaak onderschat wordt", vertelt voorzitter Gert De Meutter van Unizo Heist.

Bij enkele getroffen handelszaken in Itegem zou er naar schatting sprake zijn van een omzetverlies van 10 procent, tot zelfs ruim 50 procent bij de zwaarst getroffen zelfstandigen. "Maar een vlotte communicatie kan het leed toch enigszins verlichten", gaat De Meutter voort. "De komende jaren staan er op Heists grondgebied nog aanzienlijk wat grote werken gepland. Daarom willen we een handelaar binnen de werf aanstellen als afgevaardigde. Hij of zij woont de werfvergaderingen bij, zodat alle informatie vlot kan doorstromen naar de collega-middenstanders. Er kan dan ook tijdig ingegrepen worden waar nodig."Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio