Bijna 4000 kinderen zetten zich in voor straten zonder zwerfvuil

Print

Foto: Kristof Van Rompaey

Heist-op-den-Berg - De meeste straten in de Heistse schoolomgevingen liggen er vandaag uiterst netjes bij. Dat is te danken aan de gezamenlijke inspanningen van bijna 4000 leerlingen van nagenoeg alle basisscholen uit Groot-Heist. Tijdens de Zwerfvuilactie toonden ze vrijdag hun engagement en laadden ze de ene na de andere zak vol met achtergelaten vuiligheid.

De Heistse scholenkoepel Megascholen en het gemeentebestuur werken al sinds 2010 samen aan de Zwerfvuilactie. De leerlingen staken vrijdag opnieuw de handen uit de mouwen, telkens in de buurt van hun eigen scholen. "We zijn uiteraard erg tevreden met de grote belangstelling van de scholen", vertelt schepen van Milieu David Geerts (sp.a). "We zetten in op sensibilisatie bij kinderen, in de hoop dat zij ook ouderen zullen wijzen op het belang van het gebruik van een vuilnisbak. Voorlopig zijn het nog de kleuters en de kinderen van de lagere scholen die voor netheid zorgen, volgend jaar hopen we ook de middelbare scholen bij het initiatief te betrekken."

Niet alleen de centrumscholen namen deel aan de actie. Ook in de deelgemeenten staken de kinderen de handen noest uit de mouwen. De verschillende klassen van basisschool de Groeituin in Schriek gingen onder andere op pad langs de Leuvensebaan en de Ommeweg. Sigarettenpeuken, blikjes, flesjes, glas en zelfs twee kapotte paraplu's: amper een kwartiertje tijd had het tweede leerjaar van juf Inez Hollanders nodig om verschillende volle vuilniszakken te verzamelen. 

Lees het hele verhaal dit weekend in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio