School viert verjaardag met foodtruck festival

Instituut Mevrouw Govaerts blikt terug op ‘buitengewone’ halve eeuw

Het Instituut Mevrouw Govaerts (IMG) is na een halve eeuw een rotsvaste waarde in het buitengewoon onderwijs. In 1966 werd de school opgericht in een houten paviljoen in de Kastanjedreef in Heist-op-den-Berg. Dat wordt vandaag gevierd met een groot feest voor de leerlingen en een foodtruckfestival voor iedereen die de school een warm hart toedraagt.
Print

Het Instituut Mevrouw Govaerts schoot vijftig jaar geleden op 1 september uit de startblokken, toen nog als School voor Buitengewoon Onderwijs. Toenmalige burgemeesters Diane Verbist van Heist-op-den-Berg, Marie Govaerts van Itegem en Carl Demolder van Booischot vormden samen met enkele vooraanstaande Heistenaren de inrichtende macht.

Bij dat gezelschap bevond zich toen ook Mon Liekens (73). Als jonge snaak van amper 23 jaar oud werd hij aangesteld als eerste leerkracht en directeur. Tot op heden blijft hij nauw met de school verbonden en maakt hij deel uit van de raad van bestuur. Hij herinnert zich zijn eerste schooldag nog alsof het gisteren was. “Ik heb nog heel wat mooie herinneringen aan die tijd”, glundert hij.

De school ging van start in een gehuurd houten paviljoen dat op de plek stond waar het nu nog steeds gevestigd is. Heel wat investeringen en bouwprojecten later huisvest het IMG inmiddels zo’n vijfhonderd leerlingen, zowel in het buitengewoon lager onderwijs als in het buitengewoon secundair onderwijs. De school viert die bewogen halve eeuw vandaag op een passende manier. 

“Het wordt in de eerste plaats een groot feest voor al onze leerlingen. Vanaf 10.30u geven ze de aftrap met een ballonnenwedstrijd. ’s Middags worden er gratis frietjes en drankjes aangeboden. Er zijn ook springkastelen, een stormbaan en verschillende spelletjes”, vertelt BuSo-directeur Geert Vissenaekens nog. “Vanaf 14.30u gaan we dan van start met ons foodtruckfestival. Buren, ouders, geïnteresseerden, sympathisanten: iedereen is welkom. Er is muziek, drank en natuurlijk heel wat eten. Ambiance is dus absoluut verzekerd.”

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio