Achterkleindochter bekende kunstsmid brengt nieuwe plaat uit

Foto: Stefaan Temmerman

Achterkleindochter bekende kunstsmid brengt nieuwe plaat uit

Print
Heist-op-den-Berg - De artistieke appel valt niet ver van de boom: Leen De Haes (38), alias Katy Too – achterkleindochter van de bekende Heistse kunstsmid Arthur Vereecke – lanceerde inmiddels haar tweede album.

Na haar debuut Quest for Honey liet Katy Too recent Nine Lives op de wereld los. “Ik volgde mijn buikgevoel en sprak Wigbert Van Lierde aan als producer”, vertelt ze. “Het geluid is iets vrolijker dan op de vorige plaat en houdt het midden tussen pop, folk en roots. Inhoudelijk gaat het over rust en evenwicht zoeken in het leven, in relaties en in de wereld om me heen.” Inmiddels woont de muzikante in Kalmthout, maar ze groeide op in Heist. Daar zette ze als 17-jarige haar eerste muzikale stappen met de band Cherry Blossom.

De bekende Swanepomp in de gemeente, die door haar overgrootvader voorzien werd van smeedwerk, werd recent nog gedemonteerd en wordt grondig opgeknapt door de leerlingen van de gemeentelijke academie.

Of De Haes zelf ook iets van het kunstsmeden heeft opgepikt? “Het smeden is gestopt bij mijn eigen grootvader, Julien”, vertelt ze. “Na hem heeft niemand in de familie het eigenlijk nog verder gedaan.” Zelf houdt ze het dus bij liedjes smeden.

“Wat ik waarschijnlijk wel van mijn voorouders heb meegekregen, is de drive om ergens volop voor te gaan”, vertelt ze. “Smeden was hun passie en ze konden het echt niet laten. Dat geldt bij mij voor muziek. Nummers schrijven zit me in het bloed. Ze komen er sowieso uit. Ik hoop in de toekomst dus absoluut nog platen te maken”, glimlacht ze.

Het album kwam uit op 8 augustus, maar wordt op 24 september nog eens officieel voorgesteld bij vzw De Zolder in Nieuwmoer (Kalmthout).

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio