© Kristof Van Rompaey

Biotuinbouwbedrijf Akelei is klaar voor de toekomst

Het biologisch tuinbouwbedrijf Akelei heette bezoekers maandag welkom op de Haachtsebaan in Schriek (Heist-op-den-Berg). Tijdens de Openvelddag konden bezoekers kennismaken met de werking van het bedrijf én met een enthousiaste, aankomende generatie mede-vennoten.

Kristof Van Rompaey

Bij Akelei organiseren ze jaarlijks wel een activiteit tijdens de zomermaanden. Dit jaar werd de planning ervan voor het eerst overgelaten aan een aanstormende generatie Akelei-tuinders. Na 38 jaar in het vak, waarvan 34 jaar in Schriek, geeft bioboer Johan D'hulster vanaf volgend jaar de fakkel door aan Jelle Peeters en Kris Hofmans. Zijn echtgenote, Greet Lambrecht, blijft wel volop actief in het bedrijf en blijft zich voornamelijk toeleggen op haar specialiteit: de kleine teelten.

Samen met Greet gaan Jelle en Kris vanaf januari van start met een nieuwe coöperatieve vennootschap. Het tuinbouwbedrijf, dat ook gronden heeft in de Vogelstraat in Putte, breidde recent nog met 1,5 hectare uit. Hoewel de zomer een natte start kende, bleef het probleem voor de oogsten bij Akelei volgens D’hulster vrij beperkt. “Dat heeft alles te maken met de goede conditie van de bodem op onze gronden, en met de veerkracht van de gewassen die we er telen. We verkopen onze oogst in ons eigen winkeltje op de boerderij, maar een groot deel is bestemd voor de groothandel.”

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio