Graffitiartiest lanceert ‘Heist on the Wall’ bij Boa Vista Beachbar

Print

Foto: Kristof Van Rompaey

Heist-op-den-Berg - Met het initiatief Heist on the Wall hoopt graffitikunstenaar Bjorn De Weerdt minstens tien kale, lelijke muren in de gemeente op te fleuren. Samen met de Parijse artieste Cécile Gennari gaf hij de aanzet bij de Boa Vista Beachbar in de Bergstraat.

Bezoekers van de pop-up Boa Vista Beachbar merkten het ongetwijfeld al op: sinds enkele weken wordt er gewerkt aan een reusachtig 3D-kunstwerk. Het idee om de kale zijmuur van de strandbar op te fleuren kwam van Heists graffiti-kunstenaar Bjorn De Weerdt.

Na 22 jaar is hij geen onbekende meer in het milieu. In de gemeente zorgde hij enkele jaren geleden nog voor een gigantisch kunstwerk op de gevel van IJsbaan Die Swaene, waar De Weerdt ook actief is als coach bij de ijshockeyclub. Recenter liet hij zijn creativiteit nog los op de nieuwe, tijdelijke, locatie van jeugdclub De Biekorf. Nu is dus Boa Vista aan de beurt. Uiteindelijk stapte ook de Parijse kunstenares Cécile Gennari, die in Heist op bezoek is, mee in het verhaal. Zij is al tien jaar actief als duikster, maar is al bijna heel haar leven creatief bezig met het penseel. Graffitikunst was voor haar wel nieuw. De Weerdt gaf haar snel een stoomcursus en zij werkt nu de golven en het water rondom het kunstwerk af. 

De Weerdt ziet het kunstwerk als een soort startpunt voor het Heist on the Wall initiatief, waarmee hij tal van saaie, grijze muren hoopt op te fleuren. Hij stapte nog niet naar de gemeente met zijn idee, maar zoekt wel volop naar privé-eigenaars die over een geschikte muur beschikken en zo’n kunstwerk wel zien zitten. “Als het lukt in steden als Antwerpen, Mechelen en Lier, waarom zou Heist er dan niet klaar voor zijn?”, stelt hij.

www.facebook.com/Heistonthewall

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio