Oldtimers palmen Industriepark in

Foto: Kristof Van Rompaey

Zondag 7 augustus, 10u - Industriepark Zone B, Heist-op-den-Berg

Oldtimers palmen Industriepark in

Print
Oldtimervereniging The Bratz Monkeys Customs organiseert zondag in het Industriepark Zone B opnieuw hun Rockabilly Boogie. De vorige edities van het oldtimertreffen werden telkens een overdonderend succes, iets wat ze dit jaar minsten willen evenaren.

Voor het derde jaar op rij blijft de feesttent van Lo kermis nog een extra weekend staan voor Rockabilly Boogie. Al van bij de eerste editie wekte het oldtimertreffen opvallend veel belangstelling. Ook nu wordt het Industriepark Zone B weer ondergedompeld in een gezellig fifties sfeertje. De straat wordt voor een groot stuk ingepalmd door unieke Amerikaanse oldtimers, luchtgekoelde Volkswagens en omgebouwde hot rods. "Wegens het succes van de vorige twee edities, kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven", vertelt Wim Meuris van The Bratz Monkeys Customs. "Vorig jaar kwamen er zo'n 500 wagens naar ons evenement. Dit jaar denken we dat zeker te evenaren. Omdat de motoren nu aan de overkant van de Lostraat staan, langs de spoorweg, is er in het Industriepark sowieso ook wat meer ruimte voor extra wagens."

Achter de stoere façade van de club gaat eveneens een warm hart schuil. De voorbije twee edities schonken zij de opbrengsten van hun evenement deels weg aan Akabe Albatros, een scoutsvereniging voor jongeren met een beperking uit Pijpelheide (Heist-op-den-Berg). "Vorig jaar konden we 3000 euro overhandigen aan de scouts", gaat Meuris voort. "Iets wat we dit jaar natuurlijk willen herhalen."

In de feesttent van Lo kermis vinden nog tal van rock 'n roll optredens plaats. Er staat ook een retromarktje en er worden nog een mister en miss Rockabilly verkozen. Tot slot vragen de organisatoren aan deelnemers en standhouders om langs de Lostraat te komen. Bezoekers kunnen via de Schoorstraat bij het evenement geraken.

Praktisch

Zondag 7 augustus vanaf 10u, Industriepark Zone B, 2220 Heist-op-den-Berg, Facebook

Tips om te Doen!