Buurtbewoner klaagt over ‘hobbelige’ Heist-Goorstraat

Foto: Kristof Van Rompaey

Buurtbewoner klaagt over ‘hobbelige’ Heist-Goorstraat

Print
Heist-op-den-Berg - Volgens een buurtbewoner uit Heist-Goor (Heist-op-den-Berg) werden de werken in de Heist-Goorstraat niet naar behoren uitgevoerd. Schepen van Openbare Werken Patrick Feyaerts (Open Vld) was nog niet op de hoogte van een mogelijk probleem.

De duur van de werkzaamheden in de Heist-Goorstraat liep aardig uit. Vlak voor de bouwvakantie in juli ging de verbindingsweg tussen Heist-Goor en het centrum met zowat twee maanden vertraging weer open. “Op het eerste gezicht werden de werkzaamheden goed uitgevoerd, maar bestuurders die over het pas aangelegde asfalt rijden, beleven letterlijk en figuurlijk een schokkende ervaring”, meent de buurtbewoner. Hij werkte zelf zo’n veertig jaar in de sector en inspecteerde ook openbare werken. De man wenst liever anoniem te blijven. 

“Het rijcomfort is abominabel en de oorzaak van het euvel laat zich op het eerste gezicht raden. Bij regenweer wordt het duidelijk: bestuurders rijden over een wasbord. Honderden kleine ribbels tekenen zich af, dwars op de rijrichting. Mogelijk was de asfalteringsmachine slecht afgesteld omdat men te snel wilde werken. ‘Wat we zelf doen, doen we beter’, zo werd indertijd de slogan gelanceerd door Vlaanderen. Op vlak van wegenaanleg heb ik daar nog niet veel van gezien en dus nu in Heist ook weer niet.” De dorpsgenoot vraagt zich af of het gemeentebestuur de werken wel aanvaardt bij de oplevering. 

Schepen van Openbare Werken Patrick Feyaerts (Open Vld) was nog niet op de hoogte. “Ik kan dus niet bevestigen of er zich al dan niet een probleem stelt”, vertelt hij. “De werkzaamheden werden tot op heden in elk geval nog niet aanvaard. De aannemer moet de oplevering per aangetekend schrijven aanvragen, wat tot nu toe ook nog niet is gebeurd. Alvorens wij de werken goedkeuren, voeren onze diensten uiteraard nog de nodige controles uit. Als blijkt dat er iets niet helemaal in orde is, is het evident dat het probleem eerst moet worden opgelost.” 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio