© JoDW

Komiek Steven Goegebeur uit bezorgdheid over omleiding

Bekende Heistenaar Steven Goegebeur uitte via de sociale media zijn bezorgdheid over het doorgaand verkeer in zijn buurt. Dat nam plots enorm toe sinds de werken aan het kruispunt Mechelsesteenweg (N15)-Kasteelstraat-Collegestraat dinsdag zijn gestart. Uiteindelijk bleken foutief geplaatste verkeersborden deels de boosdoener.

De werkzaamheden aan de extra afslagstrook op de Mechelsesteenweg waren nog maar net gestart en er denderden volgens Steven Goegebeur al zware vrachtwagens en hardrijders door de Biekorfstraat. Nochtans is die straat volgens de planning een omleidingsroute voor fietsers. Bestuurders die Heist-centrum in of uit willen rijden, moeten in principe een omleiding volgen via de N10 en de Lostraat. “Het Heilig-Hartcollege, het kerkhof en de Chiro liggen in de Biekorfstraat. Er wonen ook nog eens veel gezinnen met kinderen. Levensgevaarlijk hoe sommige chauffeurs hier met onaangepaste snelheid komen door gevlamd”, vindt de stand-upcomedian.

Goegebeur zegt best begrip te hebben voor een omleiding en de bijbehorende ongemakken, maar met wat hij vaststelde, kon hij niet zomaar vrede nemen. Hij uitte zijn ongenoegen via Twitter en Facebook, wat meteen aanzienlijk wat reacties losweekte. Ook bij de dienst mobiliteit sprongen de berichten van de Heistenaar in het oog. “Ze hebben snel gereageerd met een aannemelijk antwoord, waarvoor ik uiteraard zeer dankbaar ben”, gaat hij voort. “Als het goed is, mag het ook gezegd worden. In eerste instantie zou de bewegwijzering niet correct aangebracht zijn geweest. De aannemer zou ondertussen verzocht zijn om dat recht te zetten." Schepen van Mobiliteit David Geerts (sp.a) beaamt dat de signalisatie verkeerd werd geplaatst door de aannemer.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio