Thais massagesalon vlakbij Grote Markt kan toch blijven

Foto: Gil Plaquet

Thais massagesalon vlakbij Grote Markt kan toch blijven

Print
Mechelen - In april hing hen nog een sluiting boven het hoofd, maar inmiddels is Thai Massage Mechelen, vlakbij de Grote Markt, nog steeds open. De zaakvoerders van het massagesalon zijn in regel en er blijkt dus geen reden om de zaak te sluiten.

Toen het Thaise massagesalon op de Steenweg, aan de voet van het standbeeld van Margareta van Oostenrijk, in april de deuren opende, leidde dat tot aanzienlijk wat verwarring. Eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA), die toen in functie was als waarnemend burgemeester, reageerde verontrust op de vestigingsplaats en beval een onderzoek naar het salon.

Dat de zaak in het kernwinkelgebied verbaasde blikken opleverde van aanzienlijk wat passanten, neemt niet weg dat het recht nu wel aan de zijde van de zaakvoerders blijkt te staan. “We hebben uiteindelijk nooit een openingsverbod gekregen. We zijn uiteraard wel tevreden dat het misverstand inmiddels is uitgeklaard”, vertelt Filip Boute, wiens echtgenote Bua Saengthong de zaak uitbaat. “Ik nam contact op met de bevoegde instanties, waaruit bleek dat we alleen voor de gevelpromotie nog een bijkomende vergunning moesten aanvragen", meent hij.

Schepen Hendrickx bevestigt dat hij via de dienst Lokale Economie vernam dat het massagesalon zich in regel stelde. Toch blijft hij bij zijn oorspronkelijke bedenking over de locatie. “Ik ben geen zeden- of moraalridder, maar het blijft wel een feit dat zo’n zaak op deze toplocatie in ons kerngebied garant staat voor vreemde blikken van handelaars, omwonenden en bezoekers van onze stad. Ik weet trouwens ook dat ik niet de enige ben die van die mening is toegedaan.”

Lees het hele verhaal dit weekend in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio