Eerste Ronde van Klein-Brabant toont schilderachtige plekjes

Foto: Landelijke Gilden

Zondag 19 juni, 9u tot 18u - Kerkstraat, Breendonk

Eerste Ronde van Klein-Brabant toont schilderachtige plekjes

Print
Gewestraad Klein-Brabant en de Landelijke Gilden slaan de handen in elkaar voor de eerste Ronde van Klein-Brabant, een gloednieuwe recreatieve fietstocht met keuze uit tochten van 20 of 45,5 kilometer.

Deelnemers fietsen op rustige wegen in de deelgemeenten van Puurs en Bornem. Water is de terugkerende factor. Zo komen fietsers onderweg de Rupel, het Zeekanaal (Brussel-Schelde) en de Schelde tegen.

Het vertrek vindt plaats in Ruisbroek, aan het Dienstencentrum De Nieuwe Ark. "Tijdens de grote ronde passeren de fietsers via het ZWOC het Antwerpse ‘Dorp in de kijker’ Hingene-Wintam-Eikevliet", klinkt het. "Via Bornem en Oppuurs kom je in Liezele op de rustplaats terecht. Daar kan je alvast een heerlijk ijsje eten. Ook de kleine ronde heeft hier zijn rustplaats. Vanuit de Achterheide in Liezele rij je via Puurs terug naar Ruisbroek, Tijdens deze eerste editie van de Ronde van Klein-Brabant ontdek je tal van schilderachtige en verrassende plaatsjes."

Praktisch

Zondag 19 juni van 9u tot 18u, De Nieuwe Ark, Kerkstraat 34, 2870 Breendonk, prijs: 5 euro, rondekleinbrabant.2016@telenet.bewww.facebook.com/events/1604124779914793

DOEN!