© RR

Putse kunstenaars ontvangen 'thuisbezoek'

Wie kennis wil maken met de Putse kunstenaars en hun creaties, kan zondag tijdens de eerste Putse kunstroute op een tiental plaatsen genieten van schilderkunst, beeldhouwkunst, houtbewerking, kalligrafie en poëzie.

Kristof Van Rompaey

Als afsluiter van de Week van de Amateurkunsten zetten de deelnemende kunstenaars tussen 10u en 17u de deuren van hun ateliers open. “Hiermee stappen we af van het idee om een grote centrale tentoonstelling te organiseren. We brengen kunst tot bij de mensen, en de bezoekers tot in de ateliers van de kunstenaars zelf”, vertelt schepen van Cultuur Inge De Bie (Open Vld). “Op die manier kunnen zij in hun eigen vertrouwde omgeving laten zien wat ze zoal in hun mars hebben. De tentoonstellingen in deze ateliers vullen we aan met enkele groepstentoonstellingen in Het Lijsternest en in het Heemmuseum Het Molenijzer.”

Bij verschillende deelnemers wordt eveneens de mogelijkheid aangeboden om iets te drinken, of een kleinigheid eten. De deelnemende locaties zijn te herkennen aan de kunstroute pancarte en kleurrijke ballonnen. Een overzicht van alle deelnemers vindt u op de gemeentelijke website. Het bezoeken van de ateliers is gratis.

Praktisch

Zondag 8 mei van 10u tot 17u, gratis, www.putte.be

Tips om te Doen!