Blue-bikes verschijnen met enige vertraging dan toch aan station

Print

Foto: Kristof Van Rompaey

Heist-op-den-Berg - Met enige vertraging staan ze dan toch te blinken aan het Heistse station: de acht Blue-bikes waarvoor de gemeente een overeenkomst afsloot met Blue-mobility. De deelfietsen moeten nu uitgroeien tot een duurzaam alternatief voor verplaatsingen binnen de gemeente.

Begin vorig jaar kondigde het bestuur al aan in zee te gaan met Blue-mobility, de firma achter het Blue-bike concept. Zo'n blauwe fiets moet verplaatsingen binnen de gemeente, met als start- en eindpunt het station, eenvoudig en duurzaam mogelijk maken. Door omstandigheden bij Blue-mobility heeft het wat langer geduurd dan aanvankelijk gedacht, maar schepen van Mobiliteit David Geerts (sp.a) is tevreden dat de fietsen inmiddels dan toch op hun plaats staan.

“De Blue-bikes maken onze trekpleisters, zoals bijvoorbeeld de Averegten, eenvoudig bereikbaar voor toeristen”, vertelt hij. “Maar ook de bedrijven in het Industriepark tonen interesse. Om evenementen of voorstellingen bij te wonen biedt het trouwens ook alleen maar voordelen: geen last van files of parkeerproblemen.” Het Heistse Blue-bike punt is inmiddels al het 45ste in ons land. Het bestuur hoopt alvast dat het deelsysteem ook in de gemeente aanslaat. “Als dit bij ons eveneens een succesverhaal wordt, dan kan het in de toekomst uiteraard nog uitbreiden”, geeft Geerts nog mee. 

www.blue-bike.be

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio