© JoDw

Leerlingen VTI renoveren elektriciteit van Chiro Gust

Twaalf leerlingen van het VTI in Lier zijn momenteel druk aan de slag om de elektrische installatie van Chiro Gust uit Kessel de 21ste eeuw binnen te loodsen. De lokalen hebben inmiddels hun leeftijd. Een grondige renovatie van de elektriciteit was er dan ook aan de orde.

Kristof Van Rompaey

De leerlingen uit het vijfde jaar elektrische installaties ontfermen zich momenteel onder het toeziend oog van klastitularis Stefan Serneels (44) over de stroomvoorzieningen van de Kesselse Chirolokalen in de Heidestraat. “Ik ben zelf ooit leider geweest bij de Chiro van Emblem”, vertelt Serneels. “Via Wim Verhoeven, die volwassen begeleider is in Kessel, kwam het idee ter sprake om de elektriciteit van hun lokalen met de leerlingen te vernieuwen. We zijn dan meteen nagegaan of dat allemaal veilig en volgens de regels kon gebeuren.”

De renovatie maakt deel uit van het leerplan van de jongeren en voor de Chiro opent hun werk perspectieven. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de werken vandaag afgerond worden. “Er ging veel voorbereiding vooraf aan het project. Een halfjaar geleden kwamen we al eens langs om alles op te tekenen”, gaat de klastitularis voort. “In overleg met de Chiro gingen we op zoek naar de meest betaalbare oplossing. Daarna hebben de leerlingen zelfstandig bestellingen geplaatst en werkschema's opgesteld.”

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - Editie ZuidMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio