Vlaams Muziektheater brengt frisse operette bij cc Ter Dilft

Foto: Kristof Van Rompaey

Zaterdag 16 april, 14u - Sint-Amandsesteenweg, Bornem

Vlaams Muziektheater brengt frisse operette bij cc Ter Dilft

Print
Het Vlaams Muziektheater (VMT) brengt bij cc Ter Dilft een opvoering van Viktoria en haar Huzaar, een populaire operette van componist Paul Abraham.

De voorstelling vertelt het verhaal van de Hongaarse ritmeester der Huzaren, Stefan Koltay, die ontsnapt uit een krijgsgevangenkamp in Siberië. Bij een bezoek aan Tokyo herkent hij zijn vroegere verloofde, die intussen getrouwd is met de Amerikaanse ambassadeur in Japan. Na allerlei spannende verwikkelingen volgt de verrassende ontknoping.

De kiem voor het VMT werd gelegd in 1973. Enkele leden van verschillende lokale gezelschappen besloten om, toen nog onder de naam Heistse Operettekring, een nieuw gezelschap op te richten. Hun doel was om jaarlijks een operette in het Nederlands op de planken te zetten, en dat op een zo hoog mogelijk niveau. Tot nu toe is het gezelschap steeds met verve in dat opzet geslaagd. "Maar omdat we fris en vernieuwend uit de hoek willen komen, werd de leiding van de productie toevertrouwd aan een jonge, ambitieuze, ploeg", klinkt het.

Praktisch

Zaterdag 16 april om 14u, Schouwburg cc Ter Dilft, Sint-Amandsesteenweg 41-43, 2880 Bornem, prijs 18 euro, www.vmt.be

Tips om te Doen!