Ouders kamperen aan zeker zes Mechelse scholen

Foto: Kristof Van Rompaey

Ouders kamperen aan zeker zes Mechelse scholen

Print
Mechelen - De inschrijvingsperiode gaat bij de kleuter- en lagere scholen in Mechelen pas vanaf dinsdag van start, maar toch kamperen ouders al aan minstens zes scholen, zowel binnen als buiten het centrum.

Aan basisscholen De Wondertuin, De Ark en Freinetschool Villa Zonnebloem kamperen al sinds vorige week ouders in afwachting van de start van de inschrijvingsperiode. Ook aan vrije basisschool De Luchtballon en aan Het Zonnehuis in Mechelen-Noord werden wachtende mama’s en papa’s gesignaleerd, en vervolgens kwam daar nog en vrije basisschool De Vlieger in Heffen bij. Ouders van tien kinderen verblijven daar in twee lokalen. De meesten schakelen ook familieleden in om de wachttijd te overbruggen met een beurtrol.

In totaal zijn er in Heffen zesentwintig plaatsen voor kleutertjes beschikbaar, waarvan er al zestien bezet zijn, onder meer door kinderen die al broertjes of zusjes op de school hebben. De tien ouders die vrijdag tijdig aan de schoolpoort stonden, zijn alvast van plan om te blijven tot ze hun oogappels op dinsdag kunnen inschrijven. Twee jaar geleden kampte de school volgens de aanwezigen ook al eens met plaatstekort. “Toen stonden de wachtenden buiten op de stoep, wat klachten van de buurtbewoners opleverde”, klinkt het. “Dit jaar liet de school ons binnen wachten. We kregen ook veldbedden ter beschikking.”

“Ik vind het jammer dat ik dit jaar opnieuw iets over dit probleem moet zeggen”, deelt schepen van Onderwijs Marc Hendrickx (N-VA) mee. “In het Vlaams parlement werd vorig jaar rond deze tijd gewerkt aan een nieuw inschrijvingsdecreet dat zulke wantoestanden moet vermijden, en ik had gehoopt dat het ondertussen klaar zou zijn. Tot op heden lijkt het nog te blokkeren op een aantal punten. Er wordt gezocht naar een eenduidig systeem dat zowel werkt voor landelijke gebieden als centrumsteden, maar ik denk dat zoiets eigenlijk niet kan. Gezien dit probleem zich ook haast uitsluitend in centrumsteden afspeelt, moet er hiervoor allicht een systeem op maat worden gezocht. Er worden zeker geen politieke spelletjes gespeeld in het parlement, maar ik hoop wel dat men de urgentie hiervan inziet, zodanig dat we volgend jaar niet opnieuw met zulke toestanden opgezadeld worden.”

Lees maandag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio