JC De Biekorf heropent feestelijk op nieuwe plek

Foto: Dirk Vertommen

JC De Biekorf heropent feestelijk op nieuwe plek

Print
Heist-op-den-Berg - Na enkele maanden van verbouwingen staan de jongeren van JC De Biekorf te popelen om hun tijdelijk onderkomen in de kantine van K.SK. Heist in gebruik te nemen. Morgen geven ze de aftrap voor de heropening met een receptie en een fuif.

De jongeren van JC De Biekorf hadden jarenlang hun heimat op de speelplaats van het Heilig Hartcollege, maar omwille van de nieuwbouw die er momenteel wordt opgetrokken, moesten ze op zoek naar een nieuw, tijdelijk onderkomen. Na enkele maanden verbouwen zijn ze klaar voor de heropening. “Het geeft ons voldoening nu alles eindelijk klaar geraakte”, vertelt voorzitter Dylan Van Bosstraeten. “Het kostte wel wat tijd, maar al bij al is het toch vrij vlot verlopen. Op een paar hobbels na.”

Zo werd er eind vorig jaar nog ingebroken in de kantine, amper een maand nadat de jongeren van JC De Biekorf er hun materiaal hadden gestockeerd. “Gelukkig werd er niets gestolen. Waarschijnlijk waren de dieven op zoek naar geld, iets wat bij ons toch nooit te vinden is als we gesloten zijn.”

Nu de meeste zorgen van de baan zijn, staan de elf kernleden van De Biekorf te popelen om het interieur van hun nieuwe stek te onthullen. De voorbije weken probeerden ze zo veel mogelijk pottenkijkers te vermijden. “Dat deden we om het wauw-effect bij onze heropening te vergroten”, knipoogt Van Bosstraeten. De voorzitter geeft al wel mee dat Heists graffitiartiest Björn De Weerdt, ofwel Sick015, voor een heus kunstwerk zorgde. 

De heropening gaat vrijdag vanaf 19u van start met een receptie. “Zo kan de oudere garde de nieuwe plek rustig ontdekken”, vertelt Van Bosstraeten. “Gert De Bie, café-uitbater van Staminee De Living, ook een oud-lid van De Biekorf, komt dan plaatjes draaien. Vanaf 22u barst het feest echt los. We vliegen er direct in met een gratis vat.”

Pas na de bouw van de nieuwe school kunnen de jongeren definitief hun intrek nemen in een gerenoveerd gebouw, op de hoek van de Biekorfstraat en de Heilig Hartstraat. Tot dan houden ze op vrijdag en zondag de jeugdclub open in de kantine van K.SK

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio