© GVA

© GVA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Brandweer rijdt zich vast op betonblokken

Enkele buurtbewoners van de Peulisbaan merkten vrijdagochtend op hoe een brandweerploeg van post Mechelen rechtsomkeer moest maken aan de betonblokken die er momenteel de flexibele verkeerspaaltjes vervangen.

Kristof Van Rompaey

De post Mechelen van brandweerzone Rivierenland werd vrijdagvoormiddag opgeroepen voor een loshangende kabel die over de weg lag ter hoogte van de Harentstraat in Bonheiden. “Via de 100-centrale kregen we een melding binnen voor Peulis. Wij bleken op dat ogenblik de snelste adequate hulp te zijn”, vertelt kapitein Peter Verelst van de Mechelse brandweerpost. “Bij het uitrukken volgen wij ons GPS-systeem.” Zo kwam de ploeg via de Mechelbaan en de Peulisstraat in de Peulisbaan terecht, waar ze met twee wagens omkeer moesten maken, om terug via de Peulisstraat richting de Mechelbaan te rijden. “We waren er niet van op de hoogte dat er momenteel betonblokken op deze plaats staan.”

Peulenaar Johan Herbots van het actiecomité dat de mobiliteit in het dorp aanklaagt, zegt niet op de hoogte te zijn van het voorval. Maar volgens hem is het niet de eerste keer dat de verkeerssituatie in het dorp misverstanden veroorzaakt bij de hulpdiensten. Het actiecomité gaat momenteel ook druk van deur tot deur met hun enquête over de mobiliteit in Peulis. De resultaten daarvan worden op zondag 7 februari kenbaar gemaakt.

Schepen van Mobiliteit Peter De Vooght (N-VA) is niet opgezet met de situatie. Hij vindt het bizar dat een brandweerploeg van Mechelen in Peulis belandt, terwijl ze eigenlijk in Bonheiden moet zijn. “Ik uit hierover mijn ernstige twijfels”, zegt hij. “Ik vraag mij af of hier geen politiek spel gespeeld wordt, uitgelokt door actiegroepen of politieke partijen die bepaalde stellingen willen bewaarheid zien. Ik wil de zone Rivierenland daarover ook interpelleren en het verhaal tot op de bodem uitdiepen.”MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio