Nieuwe wielerclub fietst naar Valkenburg

Foto: Dirk Vertommen

Nieuwe wielerclub fietst naar Valkenburg

Print
Heist-op-den-Berg - Sinds een jaar trekt een groep vrienden uit Heist-op-den-Berg en omgeving op regelmatige basis op pad met koersfietsen en mountainbikes. Ondertussen werd de groep zelfs zo groot dat ze formeel een wielerclub oprichten: De Bergtrappers.

Een eerste, niet onbelangrijke, gebeurtenis voor de club was de overhandiging van de gloednieuwe fietsuitrustingen aan de leden. Die vond zondag plaats in café Jong Jut in Koningshooikt (Lier). "Wekelijks maakt onze club een avondrit op dinsdag, of woensdag", vertelt Bert Michielsen van de Bergtrappers. "De startplaats is dan aan Cultuurcentrum Zwaneberg, in Heist-op-den-Berg. Tijdens de weekends ondernemen we ook op regelmatige basis grotere tochten."

Ondertussen vond de club al sponsoring en telt ze ook al een twintigtal leden. Enkele daarvan zijn collega's bij de brandweerzone Rivierenland. "We zijn uiteraard een puur recreatieve vereniging, maar om onszelf wat extra te motiveren, willen we ons elk jaar toch een doel voor ogen stellen. In september ondernemen een fietstocht naar Valkenburg in Nederland, om er te proeven van het parcours van de Amstel Gold Race."

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio