45.000 euro overheidssteun voor project rond jazzcollectie Juul Anthonissen

Foto: IF

45.000 euro overheidssteun voor project rond jazzcollectie Juul Anthonissen

Print
Heist-op-den-Berg - Vlaams minister Sven Gatz (Open Vld) kent 45.000 euro toe voor de digitalisering, de inventarisatie en het publiek ontsluiten van de jazzcollectie van Heists jazzkenner Juul Anthonissen.

Toen Juul Anthonissen in 2008 overleed, liet hij een indrukwekkende jazz-erfenis na. In het najaar van 2015 diende de gemeente, erfgoedcel Kempens Karakter, Resonant en de erven van Juul Anthonissen een dossier in bij departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media voor de bewaring en ontsluiting van de collectie. Het gaat om unieke documenten over jazzgeschiedenis, foto’s met internationale en lokale muziekhelden en een enorme platencollectie.

Ook de erfgoedcel Kempens Karakter kent het dossier een financiële steun van 20.000 euro toe. De collectie werd inmiddels ook in bewaring gegeven bij de gemeente. "Ondertussen werd een voorstel uitgewerkt om te beginnen met de inventarisatie en het creëren van goede bewaaromstandigheden", klinkt het bij de projectgroep. "Digitaliseren wordt een tweede belangrijke stap." Op termijn wil de projectgroep een Huis van de Jazz oprichten. De ambitie is om de collectie raadpleegbaar te maken voor onderzoekers, muzikanten, en voor het grote publiek aan de hand van tentoonstellingen, publicaties en concerten.

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio