© GVA

Kempense Bibliotheken zetten dieren in de belangstelling

Onder de noemer Beestige Bib slaan negen Kempense bibliotheken de handen in elkaar voor een reeks lezingen, workshops en een pop-uptentoonstelling rond dieren.

Kristof Van Rompaey

Het project vindt dit voorjaar plaats in de bibliotheken van Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lier, Lille, Olen en Vorselaar. Het wordt gesubsidieerd door de Provincie Antwerpen en ondersteund door Kempens Karakter. De aftrap werd inmiddels gegeven in Herenthout. “De naam van het project zegt het al: alles draait rond dieren”, vertelt Bernadette de Cat, voorzitter van de deelwerking Bibliotheken van Kempens Karakter. “De doelgroep zijn de kinderen van het derde en vierde leerjaar. Het aanbod zal zeker enthousiasme losweken bij kinderen, leerkrachten en ouders.”

Op het programma staan lezingen van auteur en illustrator Jan De Kinder en theatervoorstellingen van Jo de Rijck. Tot juni reist ook de tentoonstelling De Beestige Brug rond, waaraan een themastrip van Suske & Wiske is verbonden. De Toscanzahoeve, het centrum voor mens en dier, brengt de sessie kind en hond. In dezelfde lijn ligt de infosessie van het vogelopvangcentrum uit Herenthout. In elke deelnemende bib kunnen themakoffertjes ontleend worden en worden boekenlijsten rond dieren aangelegd. "Bij al deze activiteiten hoort natuurlijk een beestig leuk dierenliedje" sluit De Cat af. "'Kan er nog een diertje bij?' is een grappig doe- en meezingliedje. Het zal te beluisteren zijn via Soundcloud. De tekst met gitaarakkoorden wordt aan leerkrachten ter beschikking gesteld."

Om het overzicht te behouden werd nog een gezamenlijke folder opgesteld met alle informatie over de activiteiten.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio