© GVA

Jonge chef-kok brengt restaurant tot bij klanten thuis

De Heistse chef-kok Job Docx (25) begint het nieuwe jaar met een nieuw avontuur. Onder de naam Kok-O-Vin brengt hij voortaan het klassieke restaurant en de klassieke wijnhandel naar zijn klanten thuis. Hij wil zijn naam ook verbinden aan tal van pop-up evenementen.

Kristof Van Rompaey

Ondanks zijn jonge leeftijd ontbreekt het de chef-kok niet aan ervaring. Zo werkte hij onder meer al bij de sterrenrestaurants de Tuinkamer in Beerzel en de Pastorale in Reet. "Ik speelde al langer met het idee om zelf een zaak te beginnen", legt hij uit. "Ik dacht na over een apart concept, en kwam zo op het idee om de klassieke keuken en de klassieke wijnhandel tot bij de mensen thuis te brengen. Maar ik doe het wel op een hedendaagse, moderne, manier en werk vooral met streekproducten en vergeten groenten."

Daarnaast is Docx ook van plan om pop-up evenementen te organiseren, telkens volgens een thema, en met een gastland in het achterhoofd voor de wijnen. "Op 21 februari vindt een eerste evenement plaats bij Vincero Wines, in Oosterlo-Geel. Het thema is dan schaaldieren, met als gastland Italië", sluit Docx af.

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - Editie MechelenMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio