© Joren De Weerdt

Bestuur wil van Bonheiden de ‘gelukkigste gemeente’ maken

Het gemeentebestuur van Bonheiden heeft een ambitieuze resolutie voor het nieuwe jaar. In 2016 gaat het actief de strijd aan met het cynisme in onze samenleving. Alle schepenen krijgen er daarom vanaf dit jaar een extra bevoegdheid bij: geluk. Zo wil Bonheiden de ‘Gelukkigste gemeente’ worden.

Kristof Van Rompaey

“Het voorbije jaar viel steeds meer op dat mensen zenuwachtig rondlopen, onder meer door de terreurdreiging”, vertelt burgemeester Guido Vaganée (N-VA). “Ook op sociale media merken we dat er een hoop cynisme boven komt drijven. De emoties lopen vaak hoog op, wat leidt tot compleet ongenuanceerde reacties. Als gemeentebestuur willen we duidelijk maken dat we strijden tegen dit soort polarisatie en verzuring.”

De burgemeester en de schepenen nemen er daarom vanaf dit jaar een bevoegdheid bij, ‘geluk’. “We kozen ‘geluk’ omdat het in alle beleidsdomeinen aan bod komt”, stelt Vaganée. “Onze opdracht als gemeentebestuur is pas geslaagd als de bevolking tevreden is. Het is de betrachting van elk schepencollege. In feite is geluk dus per definitie een bevoegdheid die elke schepen in elke gemeente zou moeten hebben.”

Bekijk hier de digitale nieuwsjaarstoespraak van burgemeester Vaganée.

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio