Koopjesjagers duiken in wintersolden

In de Bergstraat bracht de eerste dag van de koopjes aanzienlijk wat bezoekers op de been Foto: Kristof Van Rompaey

Koopjesjagers duiken in wintersolden

Print
Heist-op-den-Berg - Bij het startschot van de solden trokken koopjesjagers er zaterdag enthousiast op uit in de bekendste winkelstraten van de regio. Zowel in Heist-op-den-Berg als Mechelen spreken de handelaars van een geslaagde start.

Zaterdagochtend was er al meteen redelijk wat beweging op de Bergstraat in Heist-op-den-Berg. "Ondertussen hoorde ik al van enkele kleding- en schoenenzaken dat de solden goed zijn opgestart",  vertelt Carl De Bie van het Bergstraatcomité. "De soldenpercentages liggen bij het begin van de koopjesperiode ook al meteen wat hoger dan andere jaren, tot 40 en 50 procent. Door het warme weer zijn heel wat stukken uit de wintercollecties blijven liggen en ook de econmische omstandigheden zullen allicht wel een invloed hebben. Toch benaderen wij het positief. In december deden we er met de Winter in Heist alles aan om bezoekers naar de Bersgstraat te halen. Het absolute hoogtepunt werd de kerstmarkt. We kregen niets dan positieve opmerkingen van zowel handelaars als bezoekers." 

Het Heistse winterprogramma wordt zondag afgesloten met de nieuwjaarsreceptie op het Cultuurplein. "Maar van 14u tot 17u kunnen shoppers eerst nog hun hart ophalen in de Bergstraat."

Ook Leo Lenaerts van het Bruulcomité in Mechelen is enthousiast over de opstart van de solden. “Het begin van de koopjesperiode nam zelfs zo'n start, dat ik het werk in de zaak amper kan bijhouden”, vertelt de zaakvoerder van Lenaerts Lederwaren op de Bruul. “De koopjes lopen nog tot en met 31 januari, maar aangezien vandaag (zaterdag) en morgen de laatste dagen van de kerstvakantie zijn, rekenen we op topdagen.”

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

Tips om te Doen!