Al feestend naar 2016 met Chiro Zonderschot

Print

Foto: Kristof Van Rompaey

Heist-op-den-Berg - Bijna 2000 bezoekers zetten 2016 al feestend in tijdens de nieuwjaarsfuif 'Oud op Nieuw' van Chiro Zonderschot. De organisatoren blikken moe maar voldaan terug op een geslaagde avond.

De feesttent op de Withofstraat is al sinds oudjaar 1993 zowat de populairste bestemming voor vierende jeugd in Heist. De organisatie van het gesmaakte evenement is steeds in handen van de aspiranten en enkele leiders van de Chiro. “Alles verliep volledig naar wens”, vertelt leider Gil Van Dyck. “De paar kleine incidentjes die er waren, geraakten haast onmiddellijk opgelost. De kaarten in voorverkoop waren volledig uitverkocht, maar we moesten gelukkig niemand buiten laten staan. In totaal zakten er tussen de 1800 en 2000 bezoekers af. De tent stond goed vol, perfect dus.”

En of de jongeren hun succesvol evenement dan niet willen laten groeien? “Daar hebben we geen plaats meer voor”, zegt Van Dyck nog. “Omdat we volop aan een nieuwbouw werken, werden onze oude lokalen platgelegd. Onze nieuwe kelder is inmiddels al klaar. Ook de muren van het gelijkvloers staan al bijna volledig recht, waardoor we de tent dit jaar naar voren moesten opschuiven. Alles paste nog net. Bovendien zijn we maar met een beperkt aantal om de fuif in goede banen te leiden.”

Het grootste deel van de inkomsten wil de Chiro nu gebruiken voor hun nieuwbouw. Maar na het feestgedruis, volgt eerst nog stevig wat opruimwerk. “Van de gemeente kregen wij uitzonderlijk de toelating om de fuif tot 6u te laten duren. Iedereen is nu dus best wel uitgeput. Vandaag (vrijdag) nemen we even een rustdag. Zaterdag gaan we er weer volop tegenaan om alles terug proper te maken.”

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio