© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

1 / 2

Elentriek organiseert succesvol benefietconcert voor Akabe Albatros

De muzikanten van coverband Elentriek toonden woensdag hun groot hart. Hun benefietconcert ‘Elentriek voor ’t leven’ in cc Zwaneberg bracht naar schatting een slordige 10.000 euro in het laatje voor de G-scouts van Akabe Albatros uit Pijpelheide.

Kristof Van Rompaey

Het was meteen gezellig druk in de polyvalente zaal van cc Zwaneberg. Enkele weken geleden ging coverband Elentriek de uitdaging aan: op hun website postte de band 150 Nederlandstalige nummers. Geïnteresseerden konden de groep sponsoren door een bedrag te plakken op de muziek die ze live wilden horen. De top 30 van nummers die het meeste geld in het laatje brachten, werd ten gehore gebracht met de hulp van een aantal speciale gasten, waaronder Jan Van Looveren, Peter Thyssen en Martine De Kok.

Het idee kreeg vorm bij Elentriek-zanger Gert Dupont, wiens zoontje Janosch (10) zelf lid is van Akabe Albatros. “Het exacte totaalbedrag van ons concert is nog niet helemaal uitgerekend, maar de sponsoring van de nummers bracht alvast 3080 euro op", weet hij. "Er werden ook ruim zeshonderd kaarten verkocht, en daar komen nog de opbrengsten van de drank bij. In totaal schat ik dat we, dankzij de medewerking van cc Zwaneberg, ongeveer 10.000 euro aan de Akabe-scouts kunnen schenken.”

De scouts zelf zijn enorm blij met het resultaat. Het feit dat ze tijdens het concert amper de kans kregen om op adem te komen, was het voorteken van een geslaagd evenement.

Lees het hele verhaal dit weekend in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio