© Dirk Vertommen

Ambitieuze Zuid-Afrikaan duikt achter fornuis bij Body-World

Zuid-Afrikaan Jason Smuts (24) verblijft nog niet zo lang in ons land, maar hij nam de voorbije maanden al wel enkele gesmaakte initiatieven. Onder de naam Greenhill Kitchen baat hij vanaf januari ook het restaurant van fitnessclub Body-World in Putte uit.

Kristof Van Rompaey

De samenwerking tussen de zaakvoerders van Body-World en de ambitieuze jongeman kwam toevallig tot stand. "Twee klanten vertelden mij over een jonge Zuid-Afrikaan die koken als roeping heeft", vertelt Nancy Verloo van Body-World. Samen met haar zakenpartner, Peter Van der Vekens, nam ze de zaak in augustus van vorig jaar over. "We speelden al even met het idee om de vroegere keuken, die al jaren in onbruik was, terug te openen. We zochten iemand die het wilde doen op zelfstandige basis, en ook rekening wilde houden met onze activiteiten."

Nadat de zaakvoerster de kans kreeg om eens te proeven van de kookkunsten van de Zuid-Afrikaan, bleek het plaatje te kloppen. Jason mag trouwens best een man van de wereld genoemd worden. Na een aantal omzwervingen kwam hij uiteindelijk in Heist-op-den-Berg terecht, bij zijn Heistse vriendin. Voorbije zomer runde hij de succesvolle pop-up Boa Vista Beach Bar in de gemeente. "Ik kook al sinds ik vijftien ben. Ik doe het vaak, en vooral met hart en ziel", verzekert hij.

Inmiddels is de keuken van het complex weer in topconditie. De ambitieuze kok staat te trappelen om op 7 januari van start te gaan. Er komt zelfs een bandje langs, waarna geïnteresseerden alvast eens kunnen proeven. "Ik hou me vast aan het concept van de fitness. Gezonde voeding, en dan vooral van lokale oorsprong", vertelt Jason.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio