© Putte

OCMW wil efficiëntie verhogen

Het Putse OCMW lichtte een aantal diensten door. Het resultaat hiervan leidde tot twee beslissingen die vanaf januari 2016 de efficiëntie moeten opkrikken.

Kristof Van Rompaey

De technische dienst van het OCMW integreert in de toekomst verder met die van de gemeente.” Onze technische dienst heeft maar drie vaste medewerkers, maar zij hebben wel een erg uiteenlopend takenpakket”, vertelt OCMW-voorzitter Bert Rousseau (N-VA). “Door de integratie met de diensten van de gemeente, die beschikken over een uitgebreide groendienst en een gespecialiseerde dienst gebouwen, kunnen de taken voor het OCMW voortaan efficiënter worden uitgevoerd. De personeelsleden blijven in dienst van het OCMW, maar worden vanaf dan aangestuurd vanuit de eengemaakte diensten.

Daarnaast wil het OCMW ook de Huisvestingsmaatschappij inschakelen voor bepaalde taken die betrekking hebben op de sociale woning van Van der Borght in Grasheide. “Het beheer van de wachtlijsten van de zestien sociale woongelegenheden en de jaarlijkse huurprijsberekeningen zijn een complexe en tijdrovende bezigheid”, weet de voorzitter. “De Huisvestingsmaatschappij is nu bereid om het beheer hiervan tegen een beperkte vergoeding over te nemen. Door die twee maatregelen ontstaat ruimte die gebruikt kan worden voor de kerntaken van ons OCMW. Bovendien zijn dit logische stappen die we zetten in de richting van de totale integratie van het OCMW in de gemeente, zoals dat beoogd wordt door de Vlaamse overheid”, zegt Rousseau nog.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio