© Kristof Van Rompaey

Kinderen tonen zich technologen van morgen bij campus De Nayer

De finales van de Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade en het Techniek Toernooi vonden zaterdag plaats bij Campus De Nayer van de Thomas More-hogeschool. Aan beide evenementen samen waagden zich 108 Vlaamse en 8 Nederlandse jongeren.

Kristof Van Rompaey

De finale van de Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade, die inmiddels voor de vijfde keer wordt georganiseerd, verhuisde van Brussel naar Sint-Katelijne-Waver. Bij Campus De Nayer namen 48 leerlingen uit de zesde leerjaren van basisscholen uit heel Vlaanderen het tegen elkaar op. Ook de acht beste jongeren uit Nederland namen deel. Voor de twee voorrondes tekenden maar liefst 15.252 jongeren in.

Een reeks theoretische vragen en vier praktische proeven bepaalden zaterdag wie zich het komende jaar de slimste jonge technologen mogen noemen. Die eer is weggelegd voor Tijl Brans uit Holsbeek, Gido van Heeswijk uit het Nederlandse Veldhoven, en Rune De Clercq uit Moerbeke. Zij wonnen de finale van de Olympiade.

Gelijktijdig streden vijftien groepjes van vier jongeren ook nog voor de eer van de Vlaamse ronde van het Techniek Toernooi. De overwinnaars werden VBS OLV uit Ingelmunster, dat twee teams stuurde, GBS De Vlieger uit Kasterlee en GBS Lochristi. Zij mogen in 2016 naar de superfinale van de lage landen in Nederland.

Lees het hele artikel maandag in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio