Jeugddienst brengt kinderwensen in vervulling met de Droomboom

Foto: GVA

Jeugddienst brengt kinderwensen in vervulling met de Droomboom

Print
Heist-op-den-Berg - Met de Droomboom brengt de Heistse Jeugddienst voortaan kinderwensen in vervulling. 'Wensfee' Kato Boeckx van de Jeugddienst begon daarom deze week al aan haar doortocht bij de Heistse scholen.

Afgelopen zomer nam de Jeugddienst deel aan het kinderwensenproject rond de zestigste verjaardag van Jommeke. "Daaruit ontstond het idee om zelf iets op touw te zetten",  vertelt jeugdconsulente Kato Boeckx tevreden. "Na enkele brainstormsessies was de Droomboom geboren. Bijna alle Heistse basisscholen nemen deel."

Om met het project van start te gaan, mogen alle derde en vierde leerjaren van de deelnemende scholen vanaf nu één wens per klas indienen. “In januari 2016 worden er dan drie winnaars uitgekozen”, gaat Boeckx voort. "Tussen februari en juni willen we de wensen omzetten in werkelijkheid. In samenspraak met de scholen en de leerkrachten spreken we dan een geschikt moment af."

Bij de jeugddienst hebben ze nog geen idee van wat ze zoal mogen verwachten. "Maar de wensen mogen in elk geval geen aankoop van een specifiek product vereisen. Klassen kunnen dus bijvoorbeeld niet wensen voor nieuwe spelletjes, of een of ander nieuw speeltuig. Alle voorstellen die de sfeer en vriendschap in en rond de klas bevorderen, zijn dan weer meer dan welkom."

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio