Blokfluiten concerteren bij kasteel d'Ursel

Foto: rr

Zaterdag 21 november, 19.30u - Wolfgang d'Urselstraat, Hingene

Blokfluiten concerteren bij kasteel d'Ursel

Print
In het kader van een internationale blokfluitdriedaagse krijgt Kasteel d’Ursel in Hingene (Bornem) bezoek van muzikanten Bart Spanhove (blokfluit) en Paul Van Loey (blokfluit en fagot) van de Flanders Recorder Academy.

De muzikanten gaven lezingen, concerten, workshops en masterclasses van Tokio tot New York en van Singapore tot Zuid-Afrika. Hun vakmanschap en inzichten geven ze door via de Flanders Recorder Academy. Maar ze zijn beiden ook nog op andere fronten actief. Bart met zijn publicaties over het ensemblespel en oefentechnieken. Paul als artistiek leider van Flanders Baroque Academy en als fagotist bij diverse barokensembles. 

Tijdens het concert in het kasteel laten zich bijstaan door Saskia Coolen (blokfluit) en Bart Jacobs (klavecimbel). Samen duiken ze in de barokke kamermuziek en brengen ze werken van onder meer de Boismortier, Mattheson, Bach, Vivaldi en Merula.

Praktisch

Zaterdag 21 november om 19.30u, Wolfgang d'Urselstraat 9, 2880 Hingene (Bornem), basisprijs 10 euro, www.flanders-recorder-quartet.be

Tips om te Doen!