Heiste krijgskunstvereniging Kihon Martial Arts stelt zwaardkunst op scherp

Print

Sensei Paul Patrick Harmant in gevecht met Eric Janssens. Peter Hasendonckx analyseert de technieken. Foto: GVA

Heist-op-den-Berg - De voorbije week stelden hoofdtrainers Peter Hasendonckx en Charly Cox, assistenten Eric Janssens en Grigore Madarasan en enkele leden van het Heistse Kihon Martial Arts hun zwaardkunsten op scherp tijdens een tweedaags seminarie in Herentals.

Het semenarie van de wapenschool Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu, een van de oudste Japanse zwaardscholen, stond onder leiding van internationaal instructeur sensei Paul Patrick Harmant. “Tijdens de oefensessies konden zowel beginners als gevorderden kennis maken met de technieken van het typische samoeraizwaard (katana) de Japanse hellebaard (naginata) en lange wapenstok (bo)”, verduidelijkt hoofdtrainer Aikibudo Peter Hasendonckx. “Ik ben zelf erg geïnteresseerd in deze wapenschool. Het is Katori Shinto Ryu dat mij destijds naar het Aikibudo heeft gebracht. Een kans als deze om mijn technieken aan te scherpen, mocht ik niet laten liggen.”

Zelf nam Hasendonckx deel om de technieken 2de dan te verfijnen en het programma 3de dan in te oefenen. "Het was een bijzonder leerrijk weekend", beaamt assistent Grigore Madarasan. “De precisie en intensiteit waarmee meester Harmant de wapens hanteerde, was indrukwekkend. Ik ga mij er zeker verder op toeleggen.”

Wie interesse heeft in de krijgskunsten Aikibudo, Ju-Jitsu, of Escrima, kan Kihon Martial Arts elke maandag en vrijdag van 20.30u tot 22.30u aan het werk zien in De Sporthal, Lostraat 48a.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio