Nieuw looppad tussen gemeenten feestelijk in gebruik genomen

Foto: Dirk Vertommen

Nieuw looppad tussen gemeenten feestelijk in gebruik genomen

Print
Putte / Bonheiden - Ter hoogte van Sportcentrum Berentrode in Bonheiden werd donderdag het nieuwe looppad tussen Bonheiden en Peulis (Putte) feestelijk in gebruik genomen.

In 2004 legde Bonheiden al een eerste looppad aan in samenwerking met de provincie. Maar inmiddels meer dan tien jaar later werd het parcours vernieuwd en verlengd. “Het nieuwe  pad kwam er dankzij een nieuw project van Bloso en de provinciale sportdiensten dat de aanleg van gemeentelijke loopomlopen in een natuurvriendelijke omgeving stimuleert”,  vertelt Bonheidens schepen van Sport Mieke Van den Brande (CD&V). “Samen met Putte, en met ondersteuning van de provincie en Bloso, tekenden we het nieuwe parcours uit. In totaal zijn er nu drie lussen met afstanden van 3,6 tot 9,7 kilometer. Op die manier komen zowel recreatieve als meer geoefende sporters aan hun trekken.”

Nadat de sportschepen van beide gemeenten, Bloso en het provinciebestuur het nieuwe parcours officieel onthulden, trokken de aanwezige sportievelingen op verkenning. Na afloop konden ze nog even uitblazen tijdens een receptie. En ook aan de kant van Peulis plannen ze volgens Puts sportschepen Jeroen De Cuyper (N-VA)  binnen enkele weken nog een officiële opening van het looppad.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio