Komiek Steven Goegebeur proeft pannenkoeken tegen armoede

Print

Foto: Kristof Van Rompaey

Heist-op-den-Berg - In het kader van de Wereldverzetdag tegen Kansarmoede, die op 17 oktober plaatsvindt, organiseerden vzw Den Draai en het Heistse OCMW maandag alvast de tweede editie van hun actie Pannenkoeken tegen armoede. Ook komiek en ex-Foute Vriend Steven Goegebeur, die peter is van de vzw, kwam proeven.

Het was in de voormiddag meteen al gezellig druk in Café Vélodroom van Cc Zwaneberg. Met de vrijwillige hulp van enkele mensen van de Mechelse vestiging van Cargill leidden de vrijwilligers van vzw Den Draai alles in goede banen. En de pannenkoeken die ze bakten, vielen duidelijk in de smaak. "Vorig jaar kwamen 126 mensen proeven. Dit jaar steunden maar liefst 230 mensen onze actie", vertelt coördinator Anja Braes tevreden. En die steun is zeker welkom, want volgens Braes leeft ongeveer een tiende van de Heistsenaars -zo'n 4000 mensen- momenteel in armoede. 

Onder de bezoekers bevond zich ook een bekend gezicht. Stand-up comedian Steven Goegebeur vond de pannenkoeken alvast heerlijk. "Armoede kan iedereen treffen", benadrukt hij. "Maar er bestaan jammer genoeg nog heel wat onjuiste vooroordelen over." Daarom zitten Den Draai en Goegebeur de komende weken nog lang niet stil. Zo is momenteel ook de polsbandjesactie 'Omarm je tegen Armoede' in volle gang. Wie een originele selfie met het polsbandje op Facebook post, maakt kans op duotickets voor een exclusieve comedy-lezing van Goegebeur.

www.vzwdendraai.be

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio