© gva

Nieuwe thuis voor Serafijnbier

De Itegemse brouwer Achilles Van de Moer, bedenker van de Serafijnbieren, geeft de fakkel door aan zaakvoerder Philip Heylighen van drankenhandel Prik & Tik. Onder de naam Brouwerij Serafijn krijgt het Heistse bier een nieuwe thuis.

Kristof Van Rompaey

In 1999 startte Achilles Van de Moer een microbrouwerij op in Itegem. Zijn werk kreeg de merknaam Serafijn, maar wegens capaciteitsbeperkingen worden de bieren ondertussen gebrouwen in Lochristi. “Met de overname willen we de toekomst van Serafijn verzekeren”, zegt Philip Heylighen. “De brouwsels moeten de bieren van Heist worden.”

Achilles blijft actief als brouwer, onder meer voor het opvolgen en uitbreiden van het gamma. “Zijn expertise krijgt een professionelere omkadering”, gaat Philip verder. De Heistse en Herseltse Prik & Tik-winkels leverden in het verleden al heel wat inspanningen om Serafijn in de kijker te plaatsen. “Onze samenwerking loopt eigenlijk al een tijdje”, vult Achilles aan. “Zo goed als alles alleen doen, was niet meer houdbaar. De overname biedt dus nieuwe mogelijkheden.”

De Heistse kunstenaar Nick Van Dijck ontwerpt een nieuw logo voor Serafijn. Philip en Achilles kiezen bewust voor een afzetmarkt rond de kerktoren. Desalniettemin wist de Serafijn Grand Cru een zilveren medaille weg te kapen op de World Beer Awards in Londen. Op zaterdag 14 november vindt bij Prik & Tik Heist nog een Serafijndag plaats. Achilles geeft er dan uitleg over zijn bieren. “In primeur stellen we ook Kerstlicht voor, het Serafijn-kerstbier.”MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio