Brullende motoren tijdens Trekkertrek

Print

Foto: Kristof Van Rompaey

Heist-op-den-Berg - Zo’n 240 landbouwers en grond- en loonwerkers namen het zondag in Itegem tegen elkaar op tijdens een potje tractor pulling, in de volksmond ook wel ‘trekkertrek’ genoemd.

Tijdens een wedstrijd  tractor pulling proberen bestuurders een zo ver mogelijke afstand af te leggen op een baan van ruim honderd meter. Een sleepwagen achter de tractor biedt weerstand, tot de tractoren tot stilstand komen. De tractor die uiteindelijk het verste geraakt, mag zich de winnaar noemen. Het is inmiddels de vijfde keer dat Trekkertrek op de terreinen van Van het Hof langs de Isschotweg wordt georganiseerd.

“Vorig jaar hadden we een topeditie. Dit jaar konden we opnieuw op heel wat deelnemers rekenen, maar het nogal wisselvallige weer zorgde op het eerste zicht voor net iets minder toeschouwers”, vertelt mede-organisator Robin Heylen. “De deelnemers komen uiteraard vooral uit landbouwmiddens en de meesten kennen elkaar. Er hangt dus altijd een uitstekende sfeer”, glimlacht hij.

Ook de familie Vercammen uit Berlaar tekende present. Maarten zat achter het stuur met zijn echtgenote Nathalie en dochtertje Lara als bijrijders. Broer David zorgde voor een tractor die tip top in orde was. “We zijn er normaal gezien jaarlijks bij”, legt Maarten uit. “Als zelfstandigen verkopen wij New Holland-tractoren. We stellen dus meestal een occasie van de zaak op punt om hier deel te nemen.” En hun inspanning leverde volgens de kenners alvast een mooi resultaat op: ruim 108 meter wisten zij te overbruggen in hun categorie.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio