Benefiet voor in Italië bestolen metalbands

hämmerhead tijdens hun tour Foto: GVA

Benefiet voor in Italië bestolen metalbands

Print
Heist-op-den-Berg - Na een optreden in Milaan geraakten de Heistse metalband hämmerhead en collega’s Speed Queen uit Hamont-Achel voor 30.000 euro aan materiaal kwijt. De bands tourden door Zwitserland en Italië, maar na hun slotconcert werd er ingebroken in hun tourbusje.

“Toen we onze spullen begonnen in te laden, stopten er op een bepaald ogenblik een aantal redelijk dure auto’s”, vertelt drummer Vincent Verstrepen van hämmerhead. “Uit elke wagen stapte iemand uit. De personen begonnen rond te kijken alsof ze iets aan het zoeken waren. Aan de drummer van Speed Queen vroegen ze nog wat voor materiaal hij bij had. We hadden al wel in de mot dat er iets niet helemaal pluis was, maar toen ze weer vertrokken, waren we er terug iets geruster in. We gingen even uitrusten bij een vriend van onze zanger. Amper een uurtje later was alles wat in de koffer zat, verdwenen.”

Maar ondanks de  tegenslag, blijven de muzikanten niet bij de pakken zitten. “Gelukkig kunnen we  een beroep doen op heel wat vrienden en sympathisanten. In de metalscene kan dat allemaal”, voegt Verstrepen nog toe. 

Voor de komende optredens mogen de heren alvast materiaal lenen. Inmiddels betuigden een aantal vrienden ook al steun door een benefietactie op touw te zetten. Wie beide bands een hart onder de riem wil steken, kan daarvoor op 5 december terecht in Jeugdhuis Babylon in Westmalle. Ook via onderstaand mailadres kunnen sympathisanten een steentje bijdragen.

hammerhead@outlook.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio