Waarnemend burgemeester met Gennez in de clinch over rouwregister

Foto: GvA

Waarnemend burgemeester met Gennez in de clinch over rouwregister

Print
Mechelen - Vlaams Parlementslid en sp.a-fractieleider in de Mechelse gemeenteraad Caroline Gennez hoopt dat het Mechelse stadsbestuur ingaat op de vraag om een symbolisch rouwregister te openen voor de slachtoffers van oorlogsgeweld. Waarnemend burgemeester Marc Hendrickx (N-VA) is daar niet mee opgezet.

“De hele wereld is diep geschokt door de vluchtelingendrama’s”, vertelt ze. “De Syrische kleuter Aylan, wiens lijkje levenloos aanspoelde op het toeristenstrand van Bodrum, is uitgegroeid tot het trieste symbool van deze onmenselijke crisis. Laten we de tijd nemen om hem, en de vele tienduizenden andere oorlogsvluchtelingen die de dood vonden op de bodem van de Middellandse Zee, te gedenken. We zouden daarom elk stadsbestuur in Vlaanderen willen vragen om een symbolisch rouwregister te openen. Ook in Mechelen rouwen vele bezorgde burgers mee.”

Eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA) wil de vraag maandag voorleggen aan zijn collega’s. “Maar in persoonlijke naam en als vader van een leeftijdsgenootje van Aylan, ben ik gedegouteerd over hoe sommigen dit drama willen misbruiken op politiek vlak. Hoe dit wordt getweet, of op Facebook wordt geplaatst, brengt een oplossing geen millimeter dichterbij.”

Ook fractievoorzitter Frank Creyelman (Vlaams Belang) haalt scherp uit naar sp.a: “Links is in feite mee verantwoordelijk voor dat dode jongetje van drie en voor alle andere omgekomen vluchtelingen. Het is dan ook bijzonder hypocriet om een rouwregister te openen voor de dood van dat jongetje, hoe erg ook, omdat de blinde politiek van links zijn dood heeft veroorzaakt. Links zou beter zwijg

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio