Vrijwilligers ROJM leveren eerste lading hulpgoederen in Brussel

Print

Foto: Patrick Hattori

Mechelen - Zes vrijwilligers van het Mechelse jeugdhuis ROJM trokken vrijdagnamiddag voor een eerste keer richting Brussel met een bestelwagen vol hulpgoederen. Toen ze terug naar huis keerden, waren ze erg onder de indruk van wat ze zagen in onze hoofdstad.

Een onwezenlijk beeld in het hartje van Brussel: met op de achtergrond de hoge gebouwen van het financiële district, kamperen vluchtelingen in tenten. Het liet ook de Mechelse jongeren van ROJM niet koud. Sinds deze week zamelen zij hulpgoederen in voor de vluchtelingen.Hun eerste rit richting de hoofdstad overtuigde hen zo mogelijk nog meer van de noodzaak.

“De eerste indruk was meteen dat alles er erg chaotisch verloopt”, vertelt Sahd Jaballah, coördinator van ROJM. “We waanden ons even in een soort jungle. Toen we toekwamen, werd ons meteen gevraagd om niet alles zomaar uit te delen. We moesten al onze goederen naar een centraal inzamelpunt brengen. Er werd ons meegedeeld dat ook mensen van buiten het kamp mee in de rij komen staan om spullen te claimen. Ter plaatste reageerden de mensen wel erg vriendelijk op onze komst."

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio