© Joris Herregods

Peter Gysbrechts (Open Vld) legt maandag eed af

Open Vld-fractieleider Peter Gysbrechts wordt maandagochtend in Antwerpen verwacht om er bij provinciegouverneur Cathy Berx zijn eed af te leggen als nieuw burgemeester van Putte.

Voor het begin van deze legislatuur nam Gysbrecht de burgemeestersfunctie twaalf jaar onafgebroken waar. Na een periode van ruim een jaar structurele onbestuurbaarheid en politieke impasse, keert hij nu dus officieel terug als burgervader. Vorig week ontving hij van van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) al een schrijven in verband met zijn benoeming, maar de eedaflegging bij de gouverneur is nodig alvorens hij echt van start kan gaan.

De schepenen van zijn partij legden hun eed al ruim een maand geleden af, waardoor ze intussen nog zetelden met voormalig burgemeester Chris De Veuster (CD&V) aan het hoofd van het college. “Maar met deze eedaflegging kunnen wij het dossier structurele onbestuurbaarheid nu volledig achter ons laten”, vertelt Gysbrechts. “Er kan nu verder gewerkt worden met een positieve blik op de toekomst.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio