© Dirk Vertommen

© Raymond van Beygaerden

1/2

Streekgenoten zetten Gentse Feesten op hun kop met 't Schoon Vertier

Duffelaar Floris De Smet en Heistenaar Steven De Wijngaert maken momenteel het mooie weer op de Gentse Feesten als muzikanten bij de cabaretband ’t Schoon Vertier. Vandaag en morgen zijn ze er nog aan het werk te zien tijdens de gloednieuwe podiumshow ‘Hiz Master’z Noizzzzz’.

De Gentse cabaretband ’t Schoon Vertier bestaat inmiddels tien jaar. De groep zorgt tijdens de Gentse Feesten traditioneel voor spektakel op straat. Maar om hun verjaardag extra in de kijker te plaatsen, staken zij dit jaar een wervelende podiumact in elkaar, die muziek, dans en humor naadloos met elkaar weet te verbinden.

Duffels saxofonist Floris De Smet sloot vorig jaar aan bij ’t Schoon Vertier. Hij begon met hen mee te spelen in hun natuurlijke habitat: op straat en op kleinere feestjes en evenementen. Inmiddels is De Smet ook een vaste waarde bij de gloednieuwe podiumshow. Onrechtstreeks kwam hij via zijn vader, Kris De Smet van de folk- en cabaretgroep De Nieuwe Snaar, met het gezelschap in contact.

Sinds kort neemt Heistenaar Steven De Wijngaert dan weer plaats achter het drumstel bij de Gentse cabaretband. Inmiddels gaat hij naar zijn derde jaar aan het Gentse conservatorium, maar de basis voor zijn muzikale interesse werd gelegd in zijn heimat. “Mijn carrière begon bij fanfare Moed en Volharding in Heist”, vertelt hij. “Ik ging er ook naar de muziekacademie. Ik speel nog steeds bij Soiled, een band met dorpsgenoten, al ligt dat project voorlopig wel even stil.”

Nog tot zaterdag is het podiumspektakel van ’t Schoon Vertier te bekijken in theaterzaal Campo Nieuwpoort op de Vlasmarkt in Gent. Met wat geluk volgt volgend jaar nog een tournee langs cultuurcentra en theaterzalen. KRISTOF VAN ROMPAEY

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio