© Kristof Van Rompaey

Heide-Lo klaar voor traditionele kermis

Op de hoek van de Lostraat en Industriepark zone B wordt volop de laatste hand gelegd aan Lo Kermis, dat vanavond van start gaat. Nieuw dit jaar is de Schlagerparade, waar zowel bekende als lokale charmezangers zondag de revue passeren.

Dankzij de huidige organisatoren kende de traditionele kermis de voorbije jaren een heuse wederopstanding. Dit jaar pakken ze het weer net iets grootser aan. De feestelijke vijfdaagse gaat vanavond van start met de schuimfuif Totally Loss. Zaterdag staat een Rock Night geprogrammeerd, met concerten van The Maveric Renegades en The Apes Deluxe.

Tijdens de gloednieuwe schlageravond op zondag worden enkele klinkende namen op het podium verwacht, waaronder Paul Severs, Sam Gooris en Steve Tielens. Maar ook lokaal talent als de Zingende Schoenmaker, Andy Marvin en Ronny Lee hebben een plek op de affiche. Er zijn nog tickets beschikbaar, bezoekers zijn dus nog steeds welkom aan de kassa.

Maandag blijft het wat rustiger, met een kienavond waarbij tal van waardevolle prijzen te winnen zijn. “Tijdens Lo Kermis valt er zowel voor jong als iets minder jong wel iets te beleven”, vertelt mede-organisator Steven Scheirs. “Als afsluiter programmeren we een concert van Bobby Prins: al jaren een voltreffer en dat houden we zo.”

Verder blijft, net als vorig jaar, de tent van Lo Kermis na afloop nog een weekje staan. Op zondag 2 augustus vindt er de tweede editie plaats van The Bratz Monkeys Rockabilly Boogey, een hotrod en oldtimerbijeenkomst met optredens van onder meer Bettys Dog House en Spunyboys. De eerste editie werd vorig jaar alvast een overdonderend succes.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio