't Is Gebeurd verlengt Vlaamse Kubbtitel

Foto: WEL

't Is Gebeurd verlengt Vlaamse Kubbtitel

Print
Heist-op-den-Berg - ’t Is Gebeurd uit Heist-op-den-Berg blijft het beste Kubbteam van Vlaanderen. Tijdens het vierde Vlaams Kampioenschap Kubb, een organisatie van de vzw Vlaanderen Kubbt, slaagden zij er onder een loden hitte in om hun titel zaterdag te verlengen

80 Kubbploegen, wat neerkomt op 480 spelers, zakten af naar de voetbalterreinen van FC De Duif in Lint. In de finale klopte ’t Is Gebeurd  de Oost-Vlaamse Kubbboys. “Ze lieten het toen wat afweten. Normaal zijn ze sterker”, vertelt kapitein Jef Thielemans van ’t Is Gebeurd. “Anderzijds was er eerder op het toernooi wel  een wedstrijd waar we zelf maar met de hakken over de sloot geraakten, tegen BVBA Van Roosbroeck, een andere Heistse ploeg.” Maar van de verzengende hitte leken de spelers van ’t Is Gebeurd alvast niet te veel last te ondervinden. “We wapenden ons met parasols en voldoende water. Het toernooi zelf was trouwens heel goed georganiseerd. Er heerste een toffe sfeer.”

De ploeg, die bestaat uit oud-leiders van Chiro Heist-centrum, vierde de overwinning zaterdag nog passend tijdens de Chirofeesten, die het voorbije weekend plaatsvonden op de terreinen ter hoogte van zaal De Zwaan. Voor het WK in Zweden, op 31 juli en 1 augustus, is de ploeg nog volop op zoek naar een zesde speler. “Een van onze vaste leden kan door een samenloop van omstandigheden niet mee, maar we  zullen hopelijk wel een Kubbtalent vinden om het gat tijdelijk op te vullen.”
 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio