Tour in Antwerpen

Tour en goede doelen gaan hand in hand

Foto: Dirk Vertommen

Tour en goede doelen gaan hand in hand

Print
Heist-op-den-Berg - De organisatoren van de Heistse Pijl en Rotary Heist slaan de handen in elkaar voor de doortocht van de Tour de France. Ze voorzien een publieksdorp voor enkele honderden toeschouwers bij Garage Verschaeren, op de N10.

De Tour-etappe is er te volgen op een groot scherm. Uiteraard vallen er ook de nodige randactiviteiten te beleven. Zo worden er onder meer een aantal renners en oud-renners verwacht, waaronder Jurgen Van den Broeck, die ditmaal niet meerijdt in de Tour, en Nick Nuyens. “De bezoekers krijgen de kans om de renners eens in het echt te ontmoeten. Wie dat wil kan met hen op de foto, of kan hen om een handtekening vragen”, vertelt organisator Jef Van de Bosch van de Heistse Pijl. “Binnen in de garage voorzien we nog een zitevenement voor zo'n vierhonderd genodigden, waaronder een aantal Heistse bedrijven en partners.”

Van den Bosch hoopt dat er zoveel mogelijk kijklustigen afzakken naar het evenement, want de opbrengsten gaan integraal naar een achttal goede doelen. Zo gaat er geld naar Neeltje, een kindje uit Herenthout dat kampt met een zeldzame stofwisselingsziekte. Ook een aantal Heistse verenigingen, waaronder G-muziek en KFC Molenzonen uit Hallaar, kunnen op steun rekenen.