Eerste Putse Repair Café in dienstencentrum

Archiefbeeld Foto: Leo Brouwers

Eerste Putse Repair Café in dienstencentrum

Print
Putte - Het gemeentebestuur en KVLV Putte organiseren op zaterdag 30 mei voor het eerst een Repair Café in dienstencentrum Het Lijsternest.

Buurtgenoten kunnen elkaar er van 10u tot 16u30  helpen bij het herstellen van allerlei voorwerpen: van textiel en juwelen tot fietsen en computers. Gereedschap is aanwezig, wisselstukken moeten wel zelf meegebracht te worden. “We gooien veel spullen weg in onze consumptiemaatschappij. Reparatiekennis verdwijnt daardoor snel", licht schepen van Leefmilieu Jeroen De Cuyper (N-VA) toe. "Het Repair Café zorgt ervoor dat deze waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. We hopen dan ook heel wat volk over de vloer te krijgen.”

Wie niets heeft om te repareren, kan genieten van een drankje aan de bar. KVLV zorgt ook voor verse soep. Er is kinderanimatie voorzien vanaf 13u. De afvalpreventiemobiel van Ivarem en het infostandje van de Wereldwinkel zorgen eveneens voor randanimatie. Om 16u wordt er afgesloten met een dessertenbuffet. Wie een dessertje meebrengt, kan mee aanschuiven.

Praktisch

www.repaircafe.be, www.vriendvan.be/repareer-je-spullen

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio