Paling proeven in oud vissersdorp aan de Schelde

Foto: www.palingfestival.be

Paling proeven in oud vissersdorp aan de Schelde

Print
De 44ste editie van het Palingfestival in Mariekerke (Bornem) vindt plaats van zaterdag 23 mei tot en met maandag 25 mei. Bezoekers kunnen in het oude vissersdorp aan de Schelde terecht voor een toeristische, culturele, culinaire en liefdadige daguitstap voor het goede doel.

De leden van de vzw Palingfestival-Mariekerke en de meer dan 600 vrijwillige medewerkers verwelkomen bezoekers in hun sfeervolle feesttent op het Kouterplein. De hoofdschotel is uiteraard het vermaarde streekgerecht 'Paling in 't groen op zijn Mariekerks'. Het restaurant is doorlopend geopend van 12.00 u tot 20.30 u. Voor wie geen paling lust, is er een alternatief voorzien.

Voorts kunnen bezoekers dat weekend in Mariekerke terecht voor onder andere een boottochtje op de Schelde, een rondrit met een ludieke toeristentram en tal van optredens van volkskunstgroepen. Geïnteresseerden kunnen ook intekenen voor de tiende editie van de wandelzoektocht Mariekerke Centraal. Voorts vallen er tal van tentoonstellingen te bezichtigen in de streek. Zondag kunnen bezoekers nog terecht op de traditionele boekenmarkt, op maandag 25 mei vindt nog de tweede kunstmarkt Tussen Tent en Schelde plaats van 10u tot 18u.

Praktisch

Van zaterdag 23 mei tot en met maandag 25 mei, Kouterplein, 2880 Mariekerke, www.palingfestival.be
 

 

 

DOEN!