Afscheid van 'Een avondje Carmiggelt' bij Theater De Peoene

Foto: GVA

Afscheid van 'Een avondje Carmiggelt' bij Theater De Peoene

Print
Aan het eind van het theaterseizoen krijgt Theater De Peoene nog bezoek van Paljas Producties. Tijdens Een avondje Carmiggelt brengen Gerd de Ley en Raymond De Bruyne als aflsuiter nog twee ontspannende voorstellingen rond de Nederlandse ‘keizer van het cursiefje'.

Na 35 seizoenen en meer dan 700 voorstellingen neemt Paljas Producties stilaan afscheid van Een avondje Carmiggelt. In 1980 zetten acteurs Gerd de Ley en Lea Couzin onder de naam Bemoei je d'r niet mee voor het eerst een avondvullend theaterprogramma op rond de teksten van de Nederlandse auteur Simon Carmiggelt .

Na driehonderd voorstellingen in Nederland, Vlaanderen en Duitsland nam Hildegard de Buck de rol van Lea Couzin over en sinds een paar seizoenen spelen Gerd de Ley en Raymond de Bruyne een spin off van de voorstelling onder de titel Een avondje Carmiggelt. "Na 35 jaar nemen we dan afscheid in het theater waar in 1980 de eerste try-outs werden gespeeld. De cirkel is rond", klinkt het

De Nederlandse auteur Simon Carmiggelt werd vooral bekend met zijn columns, maar schreef daarnaast ook gedichten, cabaretteksten en filmscripts. Er verschenen meer dan tachtig bundels met selecties uit zijn bijna 10.000 legendarisch geworden cursiefjes.

Praktisch

zaterdag 16 mei om 20u15, zondag 17 mei om 15u, Theater De Peoene, Lange Schipstraat 71/73, 2800 Mechelen, 12 euro, www.peoene.be

 

 

Tips om te Doen!