Hnita-Jazzclub krijgt bezoek van Rotterdams nachtburgemeester

Foto: vum

Hnita-Jazzclub krijgt bezoek van Rotterdams nachtburgemeester

Print
Rotterdams nachtburgemeester Jules Deelder sluit de toer met zijn band De Deeldeliers af op zondag 10 mei in de Hnita-Jazzclub. “Een unieke kans om deze levende legende in zo’n kleine setting mee te maken”, klinkt het bij de organisatie.

De Deeldeliers maken gehakt van jazz, rock, punk, funk, hiphop, jump, ska en dub en alles daartussenin.“Maar het is toegankelijk en absoluut geen piepknor”, benadrukt Jules Deelder zelf. Hij vormt een onafscheidelijk deel van de live band: hij zingt, drumt en strooit ondertussen snedige opmerkingen in het rond.

Een van de kompanen van Deelder, Bas van Lier, behoort tot de meest bluesy Hammondspelers van Nederland. Voor saxofonist Boris van der Lek wordt deze passage niet zijn eerste Hnitaconcert. Hij speelde er in 1992 met The Houdini’s, kort voor hij met Herman Brood de podia onveilig zou maken. Ook drummer Erik Kooger zal erbij zijn: hij toerde in het verleden onder andere al met legendes Teddy Edwards, Scott Hamilton en Hans Dulfer.

Het concert wordt ingeleid en afgesloten met een dj-set waarin Deelder een selectie uit zijn omvangrijke jazzcollectie ten gehore brengt.

Praktisch

Zondag 10 mei om 20u30, Hnita-Jazz Club, Lostraat 106, 2220 Heist-op-den-Berg, hnita.wordpress.com

Tips om te Doen!